Młodzi szybownicy na zawody!

Fundacja Makuli zaprasza młodych adeptów szybownictwa do udziału w wyjątkowym projekcie. Piloci i uczniowie-piloci, którzy ukończą 25 lat w bieżącym roku lub później mogą wziąć udział w zawodach szybowcowych w Ostrowie Wielkopolskim w charakterze członka załogi. Startując na szybowcu Perkoz użyczonym dzięki uprzejmości Allstar PZL Glider z Bielska młodzi piloci będą mogli uczestniczyć w najpopularniejszych polskich zawodach latając z doświadczonym pilotem w klasie Klub A.

Zainteresowanych prosimy o niezwłoczne nadsyłanie zgłoszeń na e-mail Fundacji. Treść zgłoszenia powinna zawierać imię i nazwisko, wiek lub datę urodzenia, nalot w godz. i kilometrach, zdobyte dotychczas uprawnienia pilotażowe i warunki do odznak szybowcowych, a także uzasadnienie, które przekona nas aby akurat tego pilota zabrać ze sobą.

W zamian oferujemy 2 – 3 wybranym pilotom wspaniałą szybowcową przygodę i naukę wyczynowego latania.